superior

Aeri

El 56% dels passatgers dels aeroports catalans són de low cost

Els aeroports catalans han rebut en el que portem d’any 10 milions de passatgers, un 14% més que l’any anterior. D’aquets, 5,6 milions són viatgers de companyies de low cost (56%) i 4,4 milions de passatgers de companyies tradicionals (44%).

Catalunya està sent la segona destinació de l’Estat receptora de passatgers a través de companyies de baix cost, després de les Illes Balears. Fins el mes de setembre els passatgers low cost han crescut un 13,6%. Els viatgers de companyies tradicionals també han crescut un 14,5%, per sobre de la mitjana del conjunt de l’estat que ha estat del 8,3%.

L’aeroport de Girona ha perdut un 30% de passatgers

L’entrada de passatgers als aeroports catalans tenen un comportament desigual . Barcelona acumula un creixement del 25,8% en nombre de passatgers i Reus un 2,2%. Per contra, l’aeroport de Girona ha perdut 485 mil passatgers en els primers nou mesos de l’any, un -29,1%.

Barcelona-El Prat està recuperant aquest 2011 uns valors similars als d’abans de la crisi. És el segon aeroport de l’Estat en recepció de passatgers per via aèria (8,4 milions), per darrera de l’aeroport de Madrid-Barajas (12 milions). L’efecte Ryanair a Barcelona ha estat determinant ja que l’aeroport ha crescut un 40% els viatgers de companyies de baix cost de gener a setembre, 1,6 milions més de passatgers.

Back to top button