Fires i Congressos

La paradoxa de Fitur, la fira de turisme quan no hi ha turistes

L’obstinada organització de Fitur no ha donat el seu braç a tòrcer i del 19 al 23 de maig celebren una nova edició a Madrid de la fira internacional del turisme. Si l’última edició va ser de rècord aquesta ho tornarà a ser, però en clau negativa.

Amb la mobilitat restringida a mig món els organitzadors diuen que “serà la primera gran experiència de mobilitat internacional segura”. Amb els dits creuats perquè la pandèmia doni una treva aquest estiu en les destinacions turístiques, bona part dels professionals han desertat d’aquesta edició.

La presència es reduirà i molt, només cal parlar amb el sector per adonar-se que no hi ha cap entusiasme i fins i tot alguns consideren aquesta edició tot un atreviment. El 2020 van participar 11.040 empreses de 165 països o regions, 150.089 professionals i 111.089 visitants de públic general, a partir de demà sortirem de dubtes de l’impacte d’aquest nou Fitur.

La fira, que “busca rellançar el Turisme posant l’accent en els viatges segurs, els passaports sanitaris, els corredors turístics i les proves diagnòstiques en origen i destí”, ha obligat a tots els participants professionals a passar una prova d’antígens prèvia però cap al públic general.

Articles relacionats

Back to top button