superior

Transport

Les aerolínies no remunten la seva situació

Les companyies aèries es troben en ple deteriorament i la seva posició financera és dolenta. Les aerolínies no estan notant l’impacte de la vacunació ni la progressiva estabilització econòmica global. El trànsit internacional no mostra signes de recuperació.

IATA explica que el trànsit aeri internacional en el mes de febrer s’ha reduït un 89% si es compara amb el 2019. La mida del mercat aeri representa un 15% del què tenia abans de la crisi provocada pel Covid-19. Mirant cap al futur el sector espera que la immunitat de grup generada per la vacunació obri les fronteres internacionals, però ho faran de manera desigual, no tots van al mateix ritme.

Les aerolínies detecten que la recuperació general en l’economia no s’està traslladant al seu sector de forma paral·lela. Esperen que els vols europeus i intercontinentals s’activin la segona meitat d’aquest any, però molts mercats emergents ho faran més tard.

L’aspecte positiu és que la gent té ganes de viatjar i ara hi ha una demanda reprimida. Ara les reserves de vols a Europa o Àsia són molt baixes. Una de les solucions esperades a curt termini són els certificats de vacunació.

Articles relacionats

Back to top button