superior

Mercats

Per fi la UE dóna una notícia realment positiva per al sector turístic

La Unió Europea obre les fronteres als viatgers extracomunitaris. Aquells que estiguin vacunats contra la Covid amb alguna vacuna autoritzada per l’Agència Europea dels Medicaments podran entrar a Europa si han rebut la vacuna com a mínim 14 dies abans de viatjar.

L’obertura de fronteres exteriors a tercers països era una necessitat imperiosa per reactivar el turisme a la temporada d’estiu. Els representants dels 27 han acordat també que els procedents de països amb bons indicadors epidemiològics també podran entrar en territori de la UE encara que no estiguin vacunats. Han flexibilitzat la taxa d’incidència i, si fins ara només es permet viatjar a Europa des d’aquells que tenen menys de 25 casos per 100 mil habitants aquest rang pujarà fins als 75 casos.

Aquestes decisions són sens dubte una empenta important al sector després de tants moments de decepció. Els principals mercats emissors als quals s’incentiva a viatjar amb aquestes mesures són Estats Units i Regne Unit.

La bona notícia és que en un aspecte tan important com la gestió de la frontera, de competència dels governs nacionals, hi hagi un compromís conjunt dels 27 estats membres per aplicar els mateixos criteris.

Articles relacionats

Back to top button