Destinacions

Una comissió de tècnics coordinarà les estratègies turístiques dels Pirineus

El Conselh Generau d’Aran ha impulsat una comissió de tècnics del Consell General i dels Consells Comarcals de l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà i Pallars Subirà (Lleida) amb l’objectiu d’estudiar les fórmules de col•laboració turística, i crear els vincles necessaris per promocionar el Pirineu aranès i català.

La comissió, iniciativa del Consell Comarcal del Pallars Subirà, es reunirà dues vegades a l’any. El resultat de les seves tasques s’acabarà a les àrees administratives de cada territori amb la deguda promoció econòmica i turística, millorant així la interrelació entre elles.

Segons el conselhèr de Turisme, Comerç i Transport del Conselh Generau d’Aran, Juan Antonio Serrano, el desig de mantenir una col•laboració amb els territoris veïns, que defineixi una "perfecta estratègia conjunta per donar a conèixer el comerç dels Pirineus, un comerç diferent, que només comparteixen els territoris de muntanya".

Serrano ha aprofitat per reivindicar la "identitat pròpia" dels Pirineus, tant pel seu valors paisatgístics, culturals, gastronòmics, com pel valor de la gent que hi viu "i el seu caràcter acollidor, un caràcter únic en el seu entorn i a Europa del Sud".

Ha explicat que la iniciativa ha vingut arran de la protesta per la "dissolució de la identitat i la pèrdua dels valors propis, a causa de la falta de coordinació i col•laboració entre els diferents territoris"./Ag. EP

Back to top button