superior

Transport

L’incendi de l’avió d’Aeroflot obre el debat sobre el comportament humà

L’accident que ha patit un avió de la companyia russa Aeroflot durant l’aterratge d’emergència a l’aeroport Sheremetyevo a Moscou ha deixat unes imatges molt preocupants sobre l’actuació dels passatgers durant l’evacuació de l’aeronau.

Poc després de l’enlairament l’avió es va incendiar i va haver de tornar a terra. El balanç va ser de 41 morts de les 78 persones que viatjaven a bord. Els testimonis de l’interior de l’avió expliquen -també es pot veure en vídeos gravats per alguns viatgers- que durant l’operació de rescat dels passatgers van prioritzar recuperar els seus equipatges de mà obstruint l’evacuació. No van faltar les empentes en uns passadissos bloquejats per aquells asseguts a les primeres files que volien recollir les seves pertinences dels compartiments superiors.

La situació va ser tal que només tres passatgers d’entre els que viatjaven a la part posterior van poder salvar la vida. A les imatges de l’Aeroflot cremant a la pista es pot observar com alguns passatgers porten motxilles i abrics mentre corren allunyant-se de l’aparell.

Aquesta situació força a una reflexió sobre la condició humana en un desastre d’aquestes característiques, sense comentar el paper d’aquells que, des de l’interior de l’avió, ja en flames, van decidir dedicar-se a gravar amb el seu telèfon mòbil el que estava passant sense atendre a una correcta evacuació ni a l’auxili de la resta dels viatgers.

Articles relacionats

Back to top button