superior

abajo

Destinacions

10 platges del Maresme amb Bandera Blava

La comarca del Maresme és una de les que atresora més banderes blaves aquest estiu. No és d’estranyar, perquè estem davant d’una de les comarques més importants de la marca Costa de Barcelona, ja que posseeix 52 km de platges, de les quals 49 son de sorra daurada de gra mig i gruixut. Son platges generoses que compten amb tot tipus d’instal·lacions lúdiques i rigorosos controls de qualitat mediambiental. Son 16 els municipis del Maresme que tenen presència en el litoral. Per això, el fet que 10 de les seves platges hagin obtingut la Bandera Blava, es considera un reconeixement a la gestió ambiental dels municipis implicats, sota la tutela de la Diputació de Barcelona. Son dos platges més amb bandera blava que l’any passat.

Platges amb Bandera Blava al Maresme 2019

Platges a Malgrat de Mar

  • Platja del Centre

  • Platja del Astillero

Platges a Pineda del Mar

  • Platja dels Pescadors

  • Platja de la Riera

Platges a Calella

  • Platja Garbí

Platges a Sant Pol de Mar

  • Platja de les Barques

Platges a Canet de Mar

  • Platja de Canet de Mar

Platges a Caldes d’Estrac

  • Platja dels Tres Micos

Platges a El Masnou

  • Platja d’Ocata

  • Platja del Masnou

 

Mapa amb les platges ( clic als icones per més informació)

També el distintiu SICTED

La Bandera Blava és un guardó reconegut internacionalment que valora i premia la gestió i educació ambiental i la seguretat, les instal·lacions, la prestació de serveis, la informació i una excel·lent qualitat de l’aigua. Les atorga un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental, una organització independent que agrupa 74 ONG’s en 64 països d’Europa i d’altres de la resta del món. A Espanya compta amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat.

Però val a dir que més enllà de les banderes blaves, algunes platges del Maresme també disposen d’altres distintius de qualitat, com és el SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació) com són la platja del Varador i del Callao a Mataró (ambdues també amb Q de Qualitat Turística), de Llevant de Santa Susanna i la de Garbí de Calella. Aquesta última a més compta amb la Q de Qualitat Turística.

Pel que fa als ports esportius, que també gaudeixen de banderes blaves, el Maresme compta amb 4 ports guardonats: el CN el Balís (Sant Andreu de Llavaneres), el Consorci Port de Mataró, Port Masnou i, per primera vegada, el CN Arenys de Mar.

Es important remarcar que quatre municipis del Maresme, Santa Susanna, Calella, Pineda de Mar i Malgrat de Mar, tenen també la certificació de Destinació de Turisme Familiar que atorga l’Agència Catalana de Turisme com a marca que acredita la qualitat i el compromís de la destinació pel que fa a serveis i activitats adaptats a les famílies amb nens. La combinació d’ambdós distincions converteix a aquestes localitats en idònies per a les vacances i l’estiueig.

Articles relacionats

Back to top button