Destinacions

El Mossos redoblen els controls en zones turístiques per por a atemptats

L’amenaça terrorista força a la policia a reforçar la vigilància en les zones turístiques de Catalunya. Arran de l’atemptat de Niça els Mossos d’Esquadra es faran més visibles en els espais concorreguts pels turistes.

El responsable de la policia catalana, el conseller d’Interior, Jordi Jané, no ha volgut especificar en quines zones intensificarà la presència dels cossos de seguretat però sí ha anunciat que reforçarà els controls. “Més presència policial, més presència d’armes llargues amb els dispositius als diversos controls”, ha explicat Jané. El conseller ha advertit que “potser un ciutadà es trobarà que és retingut en un d’aquests dispositius estàtics de control”. Ha enviat aquest missatge als ciutadans: “tenim uns cossos policials que estan actuant, que vetllen per la nostra seguretat, i que treballen de manera intensa i coordinada.”

L’atemptat de Niça, centre turístic de la Costa Blava, i precisament al Passeig dels Anglesos, punt destacat dels atractius turístics d’aquesta ciutat mediterrània, no ha passat desapercebut per a les autoritats catalanes. Sense esmentar cap paral·lelisme el conseller ha explicat que constantment analitzen el “modus operandi” dels terroristes. La policia catalana dedica un 30% de la seva activitat a l’alerta terrorista i el 40%, a Barcelona ciutat.

Malgrat tot Catalunya, igual que la resta de l’Estat, manté el nivell 4 sobre 5 d’amenaça terrorista. El 5 significaria estar en un risc imminent d’atemptat i segons les autoritats no estem en aquest nivell d’emergència, però “sí que estem en màxima alerta”.

Articles relacionats

Back to top button