AAVV i TTOO

Les agències de viatges també es beneficien del context positiu del turisme

Les agències de viatges que van resistir a la crisi consoliden la tendència positiva dels últims anys i recullen beneficis. Les reserves de viatges per a aquest estiu han augmentat un 10% i l’ocupació en les agències s’ha incrementat més d’un 5% durant el primer semestre.

Les bones perspectives del sector també s’estenen al mes de setembre. Dades positives que constaten que el sector no està mort com alguns predeien. Al juny les agències donaven feina vora els 68 mil treballadors. Els llocs de treball s’han anant incrementant mes a mes durant tot el 2016, arribant a acumular un creixement en els primers sis mesos de l’any del 5,3%. L’ocupació del sector s’ha anat recuperant des de fa 3 anys

Els clients de les agències es mantenen i ara fan les reserves d’estiu amb més antelació, entre 3 i 6 mesos. Enguany les destinacions de llarg recorregut han estat les preferides, seguides pels clàssics itineraris per Europa. A l’hora de vendre un viatge segueix tenint un pes important el factor preu.

L’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVE) ha detectat aquest any que s’ha allargat la durada dels viatges, que les situa entre 8 i 15 dies de mitjana, i amb una despesa mitjana d’entre 1.500 i 2.500 euros.

Pel que fa a les agències receptives aquest 2016 el negoci que més creix prové dels mercats francès, alemany, nord-americà i àrab.

Articles relacionats

Back to top button