La Costa Brava contracta un 20% menys de personal

Els empresaris de la Costa Brava van contractar aquesta temporada d’estiu un 20% menys de personal que l’anterior. Si normalment durant juny, juliol, agost i setembre es creaven a la costa gironina uns 8.000 llocs de treball, aquest any hi ha uns 1.600 treballadors que no han tornat a ser contractats.

El gerent del Consorci Costa Brava Centre Hotels, Martí Sabrià, ha constatat que “no s’està parlant” de la quantitat de gent que ha deixat de contractar el sector. “Si ho mires fredament, és molta més gent que l’afectada per l’ERO de Nissan”, ha exemplificat Sabrià.

A més, hi ha “un altre indicador molt clar”, ha apuntat el gerent, “l’atur”. Aquest estiu no ha remuntat a Catalunya com ho feia altres temporades i això es a causa de “que el sector no ha fet l’aportació en contractació d’altres anys”, ha assegurat.

Aquestes xifres de contractació vénen acompanyades per un descens notable de l’ocupació. Aquesta temporada, a la Costa Brava Centre s’ha situat, als mesos de primavera, fins a un 15% per sota dels registres de la campanya passat, mentre que el juliol es va remuntar unes dècimes i el nombre d’habitacions ocupades va baixar un 10% respecte al juliol del 2008.

Per al mes d’agost, els hotelers calculen que els termes d’ocupació seran semblants als de l’última campanya, pròxims al 90% de places ocupades. Ara, la qüestió que més els preocupa és el del consum en restaurants i locals d’oci, ja que és aquí “on la gent busca vies d’estalvi”, ha lamentat Sabrià en declaracions a l’agència de notícies Europa Press. /Ag EP

0 0 0