superior

Allotjament

Escapadarural.com unifica la seva oferta de 28.000 cases rurals a 5 països

En un moment en què el sector aposta pel client internacional, el portal agrupa els seus allotjaments en 5 països sota una plataforma única i es converteix en el major cercador de turisme rural europeu. La seva oferta de més de 28.000 cases rurals es presentarà en 6 idiomes. Aquesta millora es tradueix en la possibilitat de donar servei a més de 2 milions i mig de viatgers nacionals i estrangers.

Escapadadural.com, empresa que porta més de set anys com a referent en el sector, ha fet el pas definitiu per a la seva consolidació a nivell europeu en reunir sota una única plataforma els seus més de 28.000 allotjaments ubicats a Espanya, Itàlia, Portugal, Alemanya i França.

A partir d’ara, Escapadarural.com —que opera sota la marca Rurality fora de les nostres fronteres— presentarà la informació de tota la seva oferta en sis idiomes. Gràcies a aquest canvi, els més de dos milions i mig de viatgers nacionals i estrangers que consumeixen anualment aquest tipus de turisme al nostre país (dades INE 2013) podran realitzar les seves consultes en castellà, italià, portuguès, alemany, francès i anglès. Aquesta accessibilitat idiomàtica també estarà disponible per a qualsevol altre client de turisme rural, sigui d’on sigui, que consulti els directoris de la marca en els mercats en els quals està present. Segons declaracions d’un dels seus socis fundadors, Gus Bertolo, “tot i que el consum del turisme rural sempre és eminentment intern, estratègicament ens interessa reforçar la nostra presència internacional i optimitzar la visibilitat que donem als nostres anunciants davant dels viatgers de tot el món”.

Present i futur del client internacional en turisme rural

Segons dades de l’IET (Instituto de Estudios Turísticos) el continent europeu va absorbir el 52% dels moviments turístics internacionals el 2012, cosa que va situar la xifra de turistes a 534,2 milions. La Directora de Comunicació de Escapadarural.com, Ana Alonso, declara al respecte que “això no implica que tots aquests viatgers trien fer turisme rural durant les seves vacances, però sí dóna una idea del potencial que aquest tipus de turisme té per als mercats receptors, com són els cinc països en els quals estem presents”.

Segons l’Observatori del Turisme Rural —projecte d’investigació liderat per Escapadarural.com, l’escola CETT-UB i l’empresa Netquest— actualment un 13,7% dels allotjaments espanyols rep clients tant nacionals com estrangers. A nivell de destinacions, Balears (44,4%), Canàries (39,1%), País Basc (29,45), Catalunya (24,7%) i Andalusia (22,9%) són les comunitats autònomes on més predomina aquesta tendència, mentre que a la resta la presència de client internacional tot just seria significativa.

L’any passat es va presentar el pla de Promoció de Turisme Rural, dissenyat per Turespaña, que desenvoluparà 480 accions mitjançant la col · laboració entre les oficines espanyoles de turisme a l’estranger i les CC.AA. espanyoles. Segons dades de l’INE de 2013, el client alemany (28,48%) seria el que aportaria més clients als allotjaments rurals espanyols, seguit de l’anglès (18,06%) i el francès (15,52%). Per això no és d’estranyar que les esmentades accions tinguin com a objectiu incidir en mercats prioritaris per a aquest tipus de turisme com són l’alemany, francès, portuguès, italià i britànic, a més d’Escandinàvia i Europa de l’Est.

Articles relacionats

Back to top button