superior

Destinacions

Projecten pistes d’esquí indoor a la ciutat de Barcelona

Una empresa holandesa vol instal·lar l’SnowWorld, el complex d’esports d’hivern, en el barri barceloní de la Marina del Prat. La inversió seria de 45 milions d’euros i dotaria d’una oferta esportiva i d’oci complementària a l’àrea de Barcelona.

Segons està avançant l’empresa als mitjans de comunicació les característiques d’aquest projecte comptaria amb una pista d’esquí de fins a 300 metres, però també inclou un hotel amb 200 habitacions, restaurants i gimnàs. La previsió és d’atreure 300.000 visitants l’any.

Els promotors porten vuit anys treballant i l’ajuntament ho veu amb bons ulls. Dos dels objectius de la ciutat són descentralitzar el turisme i convertir-se en seu dels Jocs Olímpics d’hivern cap el 2016, ambdós estan en sintonia amb el projecte.

El capital semblaria assegurat pels recursos propis de l’empresa i l’aportació de préstecs bancaris.  El projecte que generaria 200 llocs de treball, està pendent de l’aprovació d’un pla urbanístic en aquesta zona. Un dels principals esculls és que la instal·lació fa necessari resituar el Banc dels Aliments però sembla que l’empresa es faria càrrec d’aquest reubicació.

El projecte també inclou dues pistes d’hoquei gel i tres de cúrling. La Federació Catalana d’esports d’Hivern dóna suport a la proposta de l’empresa holandesa. Per generar fred s’aprofitaria l’excedent del gas liquat que arriba al port de Barcelona i que, ara mateix, es perd al mar.

Articles relacionats

Back to top button