superior

abajo

Estudis

El turisme urbà superarà al vacacional a Espanya

El turisme urbà està transformant les ciutats i tant empreses com ciutadans estan adaptant-se a aquesta nova configuració. Les previsions de creixement del turisme a nivell mundial pels propers anys fan que algunes veus augurin per a Espanya un avançament del turisme urbà al vacacional en el futur.

Aquesta predicció es sustenta en exemples com el cas del mercat alemany, on Espanya és la primera destinació de platja però la cinquena en turisme urbà. Una situació similar es dóna en altres mercats madurs com el britànic. Existeix doncs un marge per créixer en el segment urbà.

Les ciutats aliades amb la tecnologia del turisme
La tecnologia és un factor que està ajudant a un desenvolupament molt més actiu de les destinacions de ciutat. Les necessitats de contractació d’una destinació de platja i les vinculades al turisme  urbà, molt més directa, no són iguals. Una dada interessant: el 95% dels turistes consulten una mitjana  de 14 webs abans de viatjar.

El sector està condemnat a invertir en tecnologia. Ofereix coneixement per a les empreses com per exemple anticipar les necessitats de compra d’alguns mercats. Així es poden buscar en cada moment aquells de major despesa i anar tancant reserves i disponibilitats. Algunes empreses consideren ja la tecnologia com una inversió més que dóna retorn.

Però per a captar turistes urbans també s’ha de fer deures i adaptar el producte. Els clients de ciutat són madurs i volen experiències més que elements físics. En un allotjament es pressuposa uns mínims de servei com la neteja, un bon bany i televisió. El turista urbà és un usuari digital acostumat a uns serveis que el sector ha de poder oferir. La transformació digital està condicionant l’activitat turística, no es pot fer el mateix que es feia abans. Amb la irrupció de “l’internet de les coses” els clients obligaran als establiments i a les destinacions a una transformació ben profunda.

Articles relacionats

Back to top button