superior

AAVV i TTOO

Les reserves de les agències augmentaran fins el 7% aquest estiu

Les estimacions de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe) preveuen un augment d’entre un 5 i un 7% de les reserves respecte el període estiuenc de 2014. Aquestes bones previsions donen continuïtat als resultat positius de 2014, quan després de 5 anys negatius es va trencar la tendència a la baixa marcada per la recessió econòmica.

Segons una enquesta realitzada recentment per ACAVe als seus membres, la demanda anticipada de reserves per a aquest estiu pot ser un 7% superior a la de l’estiu de 2014. Martí Sarrate, president d’ACAVe, ha marcat com objectiu del sector “educar al consumidor perquè avanci les reserves i obtingui preus més competitius”.

Les destinacions nacionals segueixen tenint una demanda més alta. Les més escollides tornen a ser les Illes Balears i les Canàries, tot i que seguides de ben a prop per destinacions com Andalusia, la Costa Brava, i també Andorra. Les 4 ciutats espanyoles més demandades per l’estiu seran, com ja és habitual els darrers anys, Barcelona, Madrid, San Sebastià i Bilbao.

Pel que fa a l’oferta de mitja distància, ACAVe informa que les reserves s’orienten essencialment a Europa, concretament a països com Croàcia, Bèlgica, França, els països Escandinaus. I en la llarga distància, aquest estiu 2015 s’espera que Amèrica del Sud i el Sud-est asiàtic acullin el major nombre de turistes procedents de Catalunya i Espanya. Països com Brasil, Perú, Mèxic, Costa Rica, Colòmbia o Argentina, són els més demandats i el sud-est asiàtic tindrà una bona relació qualitat-preu i la demanda a les agències es decanta per Tailàndia, Sri Lanka e Indonèsia.

Articles relacionats

Back to top button