superior

DestinacionsEstudis

L’enigma de com moure als turistes de la costa a l’interior

Un 60% dels turistes que visiten Salou, Cambrils i Vila-seca, els municipis que lideren el turisme a la Costa Daurada, no tenen previst visitar cap lloc a banda d’on estan allotjats, segons una enquesta realitzada per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci que analitza el comportament de mobilitat dels turistes en destinacions litorals.

Una de les conclusions presentades per l’Observatori és que el mercat domèstic espanyol és poc proactiu a la mobilitat, tant a l’estiu com a l’hivern ja que l’estudi s’ha realitzat en el període de temporada alta (agost-octubre de 2015) i baixa (novembre – març de 2016). Un 40% dels turistes diuen que la principal raó per a no visitar altres zones d’interior durant l’estiu és perquè ‘He vingut per la platja’. Entre les altres respostes que justifiquen el fre a la visita: ‘No ho tenia planejat’ amb un 25%, ‘Per falta de temps’ amb un 20%, i ‘No el coneixia’ amb gairebé un 13%. Els enquestats a l’hivern, època on les estades són més curtes, es decanten en un 50% per afirmar que no visiten la resta de recursos per manca de temps.

Les dades més preocupants de l’estudi sobre la mobilitat turística de costa a interior és que un de cada deu turistes de l’estiu afirmen que ‘No m’interessa’ aquesta oferta i un 80% dels enquestats a l’hivern responen que encara que es modifiqués l’oferta de les zones d’interior no hi anirien. Per tant, no es tracta d’una falta d’adequació dels productes turístics sinó de motivació del viatger.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona explica que els agents turístics volen disposar d’elements per aconseguir una major mobilitat dels turistes que hi ha a la costa cap a l’interior. Algunes de les fórmules passen per aconseguir emocionar per obtenir la recomanació de les persones que han viscut l’experiència i convertir-los en prescriptors, donar importància a l’atenció al client i conèixer els canals de comercialització per atraure els futurs turistes.

Articles relacionats

Back to top button