superior

DestinacionsTransport

Els creueristes molesten a Barcelona

Un estudi econòmic sobre els creuers a Barcelona situa en 800 milions d’euros la facturació anual que genera la seva activitat. L’Ajuntament de Barcelona segueix qüestionant el seu retorn social i reclama estudis d’impacte negatiu.

El Port coincideix en situar un límit d’arribades de creueristes i defensa un creixement sostingut en temporada baixa fins arribar als 3 milions en 2020. Aquest any la ciutat preveu acollir gairebé 2,7 milions de visitants de creuers. L’estudi econòmic xifra en 7.000 llocs de treball i 413 milions d’euros l’impacte dels creuers sobre el PIB de Catalunya, 313 dels quals es quedarien a Barcelona.

Per la seva banda, el consistori vol incrementar els impostos als creueristes posant taxes a aquells que només passen unes hores a la ciutat. Més de la meitat dels visitants passen menys de 12 hores. Els responsables municipals creuen que en alguns casos comporta “l’expulsió indirecta dels veïns dels barris”.

La Generalitat ja ha sortit al pas d’aquesta voluntat municipal descartant una taxa per a turistes que no pernocten a Barcelona ja que la competència de la taxa turística és autonòmica. El Govern català ha anunciat que “no té previst fer modificacions en aquest àmbit”.

Articles relacionats

Back to top button