Empreses

La Lluna és converteix en la nova destinació turística

Els viatges espacials seran una realitat en breu i la Lluna s’ha convertit en la destinació més atractiva. Els primers turistes espacials ja estan a punt esperant fer la volta al satèl•lit partint des de cap Canaveral (Florida), d’on van sortir les missions lunars del programa Apol•lo.

Càpsules espacials de Boeing i SpaceX portaran els primers turistes a l’Estació Espacial previsiblement a partir del 2018. Les empreses privades, amb el suport de la NASA, estan ultimant els detalls d’aquests primers viatges. La idea ja compta amb dos passatgers que han anticipat el pagament de la reserva. Els turistes que vulguin fer un viatge al voltant de la Lluna hauran de passar exàmens mèdics i fer un entrenament físic específic.

El complex orbital s’està adequant als nous visitants que arribaran en naus privades. Els primers turistes de l’espai gaudiran de passejades espacials com els dels astronautes i s’estaran allotjats entre vuit i deu dies. Després, la nau es desacoblarà de l’estació per viatjar durant set dies més abans que la gravetat de la Terra porti la nau espacial de tornada a l’atmosfera per a un aterratge en paracaigudes.

El preu, com no podria ser d’una altra manera, és d’una altra galàxia. Pot arribar a 110 milions d’euros per cada viatge. SpaceX és una empresa nord-americana de transport aeroespacial fundada el 2002 per Elon Musk, qui és cofundador de PayPal, Tesla Motors, SolarCity i hyperloop. La companyia creu que hi ha un mercat per a un o dos viatges turístics a l’any. Els ingressos pel turisme espacial podrien representar entre el 10 i el 20% de l’empresa.

Stephen Hawking farà realitat el seu somni de viatjar a l’espai
Per altra banda, la companyia Virgin Galactic de Richard Branson, fa temps que treballa en viatges espacials. Aquest mateix any el científic britànic Stephen Hawking va confirmar que havia acceptat la invitació de Branson per formar part de la primera tripulació que inaugurarà el seu projecte de turisme espacial. Els problemes tècnics amb una aeronau de Virgin ha anat endarrerint el projecte que s’acosta a les 1.000 reserves de turistes interessats. La experiència suposa un viatge a una velocitat de 4.000 Km/h per experimentar la gravetat zero.

Articles relacionats

Back to top button