superior

AllotjamentAAVV i TTOOEmpreses

Hisenda vol collar les plataformes de lloguer turístic per caçar propietaris

El Ministeri d’Hisenda està preparant un decret per obligar a les plataformes online de lloguer d’habitatges turístics a identificar els propietaris que fan servir els seus serveis d’intermediació i a informar sobre les transaccions econòmiques que realitzen.

La intenció del ministeri que dirigeix Cristóbal Montoro és que les empreses online presentin de forma periòdica una declaració amb dades de tots els habitatges del territori espanyol que publiciten a la xarxa. Concretament el nom, els cognoms i el NIF de cada arrendador i del propietari de l’habitatge en cas que no fos la mateixa persona, la referència cadastral de la vivenda, la identificació de les persones que s’han allotjat en ella, els dies que han estat i l’import percebut. Totes aquestes dades les hauran de presentar de presentar davant l’Agència Tributària.

El reial decret va dirigit a webs com Airbnb, HomeAway o Niumba, que ja han anunciat que no estan obligats a facilitar aquesta informació emparant-se amb la protecció de dades personals. A més, Airbnb ha declarat que són partidaris que els seus clients compleixin amb hisenda i que els recorda cada any les seves obligacions. Per contra, Hisenda vol obligar a informar les transaccions a tots els intermediaris independentment de si cobra una comissió o no.

Amb aquesta iniciativa legislativa, l’administració fa un salt important en el control fiscal de l’activitat del lloguer turístic. Com va informar Comunicatur els contribuents que lloguen els seus pisos a turistes estan rebent la pressió de l’Agència Tributària espanyola. L’any passat l’Agència Tributària va enviar avisos a més de 21.000 contribuents dels quals tenia constància que llogaven els seus habitatges a turistes recordant-los que devien declarar els ingressos.

Articles relacionats

Back to top button