Organismes / Política turística

Turisme de Tarragona tindrà participació privada

El Patronat Municipal de Turisme de Tarragona es transformarà en una societat mercantil anomenada Tarragona Turisme que, tot i estar íntegrament finançada per capital municipal, comptarà per primera vegada amb participació privada. L’objectiu és que aquest nou organisme sigui molt més àgil, millori la gestió turística de la ciutat, i redueixi considerablement els tràmits administratius.

Després de dos anys i mig treballant conjuntament amb el sector privat, l’Ajuntament de Tarragona ja ha donat llum verda a la posada en marxa d’aquest projecte que “dóna resposta a una demanda històrica per part del sector turístic tarragoní”. La nova empresa estarà regida per una Gerència -que assumirà Carles Sanz, actual gerent del patronat-, una Junta d’accionistes, i un Consell d’administració format per 12 membres, entre els quals hi haurà representants dels partits polítics i empresaris del sector turístic. L’alcalde de Tarragona, Félix Ballesteros, no descarta que en un futur el sector privat també financi aquest nou ens.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tarragona també té previst posar en marxa un nou servei d’informació turística: l’Espai Tarragona. Amb un pressupost inicial de 2 milions d’euros, es pretén crear un servei que fugi de la informació de taulell i aposti per la interacció del visitant. Estarà situat en un edifici de 4 plantes, en una de les quals hi haurà exposicions temporals i permanents, i un espai destinat a la compra d’entrades d’espectacles, recollida d’informació sobre esdeveniments, o preparació d’un viatge. En una altra planta també hi haurà una botiga amb marxandatge i una agència de viatges. El projecte, però, encara no ha començat la primera fase, consistent a remodelar l’entrada de l’edifici, i només se n’han mostrat unes imatges inicials.

Back to top button