superior

Destinacions

El turista és un criminal

Aquesta afirmació és la que es pot desprendre de la campanya que estan portant moviments de pressió en algunes ciutats turístiques, especialment a la capital catalana.

Missatges i pintades de l’estil “Estimat turista: el balconing és divertit”; “Turista marxa a casa”, “Fora turistes del barri”, “Turista no ets benvingut”, “el barri no es ven als turistes”,i un llarg etc. s’han estès per Barcelona. La criminalització del turisme l’han alimentat uns determinats grups ideològics que han anat sumant adeptes en diferents espais de descontentament social. Fins i tot, atien la idea que el turisme no aporta riquesa. Han aconseguit convertir en un tot allò que únicament representa una part (les externalitats negatives).

Aquesta situació ha servit per demostrar la incapacitat del sector per donar cap tipus de resposta. Les organitzacions empresarials turístiques van fent les seves declaracions sense cap mena estratègia ni coordinació entre elles. Només alguns articulistes i mitjans es veuen amb l’obligació de posar el seu granet de sorra constatant els beneficis del turisme. A banda d’això, res contraresta la campanya dels contraris al turisme. En aquests moments no hi ha debat, no hi ha contrastos d’idees perquè l’espai el monopolitza un únic costat. No hi ha partit i mentre el sector vagi obtenir resultats històrics, encara menys.

Atac contra un Bus Turístic de Barcelona
La crispació sobre el turisme està arribant a una situació crítica a Barcelona. Un dels últims incidents ha estat un nou assalt a un Bus Turístic per part de quatre encaputxats. Portaven ganivets per punxar les rodes de l’autobús i li van fer pintades contraries al turisme. Els turistes van pensar que es tractava d’un atemptat terrorista.

L’acció ha estat reivindicada per Arran, una facció juvenil de la formació política CUP. Aquest col·lectiu porta a terme una campanya anti turisme també a València i Palma. A la pintada es podia llegir “el turisme mata els barris”. La premsa internacional ja s’està fent ressó dels atacs violents de Barcelona.

Articles relacionats

Back to top button