superior

Destinacions

Lloret rebrà una subvención de 400.000 € del Pla de Foment del Turisme

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha rebut la confirmació que se li atorgarà una subvenció de 400.000 € del Pla de Foment del Turisme de la Generalitat de Catalunya, d’un total de 800.000 € en inversions previstes entre el 2016 i el 2018.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha explicat que “fa dos anys vàrem rebre una subvenció semblant d’un altre Pla de Foment del Turisme que es va invertir en la reforma del passeig interior de Jacint Verdaguer i la rambla de Romà Barnés, una via interior que s’ha pacificat i embellit”. L’alcalde també ha afegit que “la Direcció General de Turisme ens atorga aquests 400.000 € com a impuls a la reconversió turística de Lloret de Mar en fonament amb un projecte ambiciós que posa en valor alguns dels actius turístics més importants amb què compta la població, com són el centre històric i les platges. Alhora que hi suma les principals tendències del sector turístic com ara l’accessibilitat, el concepte de ciutat intel·ligent i accions amb un component tecnològic i cultural”.  

El regidor del Pla Operatiu, Jordi Orobitg, ha explicat que “el projecte incideix en la millora en àmbits tan diversos com l’accessibilitat, el paisatge urbà, nous equipaments culturals vinculats al MOLL, els equipaments de platges, aplicacions per a noves tecnologies i accions en els àmbits culturals i d’esdeveniments”. En l’àmbit de l’accessibilitat, algunes de les accions previstes són: la instal·lació d’un  dispositiu d’ajuda en el bany per a persones amb discapacitat visual; l’adquisició d’una nova infraestructura accessible; la creació d’un parc infantil inclusiu i la compra d’audioguies per als elements del patrimoni cultural. Es faran inversions per millorar les instal·lacions vinculades a les marques de turisme esportiu i familiar, com per exemple l’adquisició de nous mòduls de miniclub i l’adquisició d’equipaments per a la zona esportiva de platges. També es compraran nous mòduls de salvament i socorrisme, s’instal·laran nous tòtems d’orientació per a infants i gent gran, un parc infantil i zona de pícnic a la platja de Fenals, a més de nous elements de salut.

Les inversions en infraestructures tecnològiques orientades a l’assoliment d’un model de destinació turística intel·ligent s’invertiran en la transformació del web municipal en accessible amb àudio, en l‘aplicació Lloret Smart i en l’adaptació del web de Turisme, entre altres.

Des de Lloret Turisme es traslladarà el punt d’informació de la terminal d’autobusos a una nova infraestructura situada a la plaça de Pere Torrent, punt neuràlgic i estratègic de la vila. Des de l’ens de promoció es considera que amb aquest nou punt es millorarà el servei d’acollida actual amb un espai més visible i modern.

Una partida també anirà destinada a projectes innovadors com el “Lloret in light” -esdeveniment en què la llum i els espais de més atractiu de Lloret esdevenen els protagonistes de la mà de l’artista britànic Tom Carr- i a la millora de projectes en curs, com poden ser l’abalisament de tot el litoral lloretenc amb les Vies Braves o la reconstrucció d’una casa ibera a Puig de Castellet.

Articles relacionats

Back to top button