superior

abajo

Marítim

El port de Barcelona consolida el seu lideratge en el sector dels creuers

Barcelona es consolida com el primer port de creuers d’Europa i de la Mediterrània i novè del món, només superat pels del Carib i dels Estats Units. Recentment, ha batut el seu rècord històric d’escales de creuers en un sol dia, amb l’atracament de 10 grans vaixells, amb prop de 22.000 passatgers, el passat 2 de juny.

Cal destacar que la meitat d’aquests 10 vaixells tenien el seu origen o destí en la capital catalana, el que es coneix com a turnaround. Segons fonts de l’autoritat portuària, el 60% dels turistes de creuers que visiten Barcelona són d’aquesta tipologia que té una repercussió econòmica major en les ciutats.

Segons el Consell Europeu del Creuer (ECC), la despesa mitjana de cada creuerista és de 45 euros/dia, però en els turnaround aquesta xifra es pot multiplicar segons el nombre de dies que els creueristes passin a la ciutat abans o després del seu viatge.

El proper dia 16 el port tornarà a rebre 10 vaixells però la xifra de passatgers serà menor ja que són naus més petites i moltes d’elles només faran escala a la capital catalana.

Tal com ja va informar COMUNICATUR (vegeu notícia "Els creuers a Barcelona resistiran la crisi econòmica"), el Port de Barcelona preveu que al 2008 incrementarà en un 13% el nombre de creuers que visitaran la ciutat i que aportaran 2 milions de turistes.

Entre d’altres, enguany el port barceloní rebrà cinc escales de l’Independence of the Seas, el creuer més gran del món amb prop de 340 metres d’eslora, que mai havia inclòs Barcelona en les seves destinacions. El vaixell, propietat de Royal Caribbean i capaç de dur més de 3.600 turistes a bord, va fer la primera d’aquestes escales el passat dimecres 4 de juny.

Back to top button