superior

AllotjamentDestinacions

Manifestants antiturisme ataquen hotels a Barcelona

Una protesta veïnal contraria al turisme al barri barceloní del Poblenou acaba amb atacs a dos hotels. La situació no és nova i els hotelers mostren la seva preocupació i exigeixen a l’Ajuntament que es comprometi en contra de una deriva “vandàlica” a la ciutat.

Amb aquest altercat, com a mínim s’han comptabilitzat tres accions més en les quals allotjaments de Barcelona han rebut l’atac de manifestants. Als dos hotels del Poblenou s’han de sumar d’altres que van ser atacats el passat 1 de maig. I amb anterioritat, el passat mes de gener, Comunicatur explicava com manifestants contraris al turisme entraven en albergs i hotels de Barcelona cridant consignes antiturisme i llançant boles de pintura a les façanes.

El mateix sector turístic es pregunta com la seva activitat ha passat de considerar-se d’èxit a ser poc valorada i fins i tot menyspreada per una part molt considerable de la ciutadania. Una part l’atribueixen al posicionament de l’Ajuntament respecte el turisme. El Gremi d’Hotels de Barcelona vol que el govern municipal condemni públicament aquests atacs i prengui les mesures oportunes per tal d’evitar-les en el futur.

Llançar un pot de fum a la porta del vestíbul d’un hotel , com va passar en aquesta última manifestació, als hotels Amistat Beach Hostel i Travelodge del Poblenou, va més enllà de la pintura i els ous. L’escalada de la tensió és preocupant, el clima de turismofòbia és motiu d’enfrontament entre un ampli espectre social: entre els propis veïns, comerciants, hotelers…

Articles relacionats

Back to top button