EmpresesTransport

Investiguen Air Europa per presumpte frau en la venda de bitllets

El Ministeri de Foment ha obert una investigació per determinar si l’aerolínia Air Europa ha comès frau amb els bitllets subvencionats per a residents que connecten Balears i Canàries amb la Península.

La Confederació Espanyola d’Agències de Viatges (CEAV) ja va denunciar en 2013 l’existència de possibles pràctiques fraudulentes en la liquidació de les bonificacions del transport aeri de residents no peninsulars. Les diligències obertes en l’expedient es quantifiquen fins a sis milions de bitllets d’avió, segons confirmen des de Foment. El ministeri assegura que està treballant des de fa dos anys en aquesta denúncia, “desenvolupant un procediment complex i exhaustiu, tant per la naturalesa de les qüestions a investigar com pel conjunt de les organitzacions afectades”.

La Direcció general d’Aviació Civil també ha analitzat una vintena de companyies que operen a Canàries, Balears, Ceuta i Melilla però el Govern investiga ara milions de bitllets emesos en els últims cinc anys per al grup Globalia –Air Europa, Travelplan, Viajes Ecuador i Halcón Viajes- han confirmat fonts oficials al Confidencial. Segons aquest diari “tan sols han trobat irregularitats en el conglomerat Globalia”

El frau consistiria a vendre bitllets a preus baixos o fins i tot gratis mentre que Air Europa ho computava oficialment com expedit a preu normal per rebre el 50% que subvenciona el Ministeri de Foment.

Els funcionaris estan revisant cadascun dels bitllets per determinar si existeix frau i a quant ascendeix. Algunes informacions periodístiques ho situen per sobre dels 80 milions d’euros però és pràcticament impossible confirmar aquesta dada.

Des d’Air Europa minimitzen l’assumpte i asseguren que només han complert amb un requeriment d’informació per part de Foment i atribueix a rumors interessats aquestes notícies.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button