superior

abajo

Destinacions

Una xarxa de 1.000 km de senders turístics unirà tota la comarca del Bages

El Consell Comarcal del Bages impulsa una xarxa de camins turístics aptes per al senderisme i la bicicleta de muntanya que connecta els 30 municipis de la comarca.

En total en formaran part més de 1.000 quilòmetres de camins, a través de 59 tracks diferents. El projecte està aprovat a nivell municipal i ara entra en la fase de la senyalització dels itineraris. Al voltant d’aquesta iniciativa la comarca vol crear una nova oferta turística. Les rutes no només permetran recórrer tota la comarca, sinó que també enllaçarà amb altres senders senyalitzats a les comarques veïnes: Berguedà, Vallès Occidental, Anoia, Solsonès, Moianès i Osona.

D’aquí a uns mesos, el Bages tindrà una oferta de senderisme i BTT de primer nivell, segons expliquen des del Consell Comarcal. La xarxa transita per espais protegits i nuclis urbans, preferentment per camins de titularitat pública o amb garantia de pas. Les rutes inclouen senders de gran recorregut (GR) i d’altres homologats per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

La xarxa té una estructuració radial que en un primer anell envolta el perímetre de la capital, Manresa, i un altre cercle exterior de més de 300 km que envolta tot el perímetre de la comarca. La intenció és crear una teranyina de camins que connectin amb els serveis i el patrimoni de la comarca. La xarxa no passa per alt les rutes i camins ja implantats al territori i que són un producte turístic, com el Camí de Sant Jaume, el Camí Ignasià, el Camí de la Sal, el Camí Oliba, el camí de l’Eix del Llobregat, la Ruta dels Maquis i els 3 Monts.

El projecte ha estat possible gràcies a la col•laboració entre tots els municipis, el Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona.

Articles relacionats

Back to top button