superior

EstudisAllotjament

Els atemptats no han passat factura al turisme a Catalunya

Les pernoctacions hoteleres a Catalunya han crescut malgrat els atemptats del mes d’agost a Barcelona i Cambrils. La mitjana de creixement el mes de setembre ha estat del 3,3% per sobre del 2,2% del conjunt de l’Estat.

Si es revisen les dades amb més deteniment es comprova com les destinacions que van patir els atemptats han superat amb força la situació. La ciutat de Barcelona ha pujat un 3% el nombre de clients respecte al setembre de l’any passat i a la Costa Daurada han arribat un 8% més de turistes als seus hotels.

Un mes després dels atemptats els hotels catalans han allotjat pràcticament 2,1 milions de viatgers (+4,3%) que han sumat 6,7 milions de pernoctacions el mes de setembre. Existeix una diferència entre els clients estrangers, que han augmentat un 4,3% les pernoctacions i els provinents de la resta de l’Estat, que han caigut un -1,1%. Per la seva banda, els turistes catalans han incrementat les pernoctacions un 1,4%.

Dos de cada tres turistes en hotels i tres de cada quatre pernoctacions (65,5% i 75,9%, respectivament) són estrangers. Així doncs, Barcelona i Cambrils no segueixen els patrons d’altres destinacions afectades per atemptats terroristes. Les cancel·lacions han estat pràcticament inexistents i les previsions de les reserves per al futur sembla que no han quedat afectades.

Articles relacionats

Back to top button