superior

abajo

Destinacions

El turisme aguanta perfectament a Barcelona i Cambrils després dels atemptats

Barcelona i Cambrils no segueixen els patrons d’altres destinacions afectades per atemptats terroristes. Les cancel•lacions han estat pràcticament inexistents i les previsions de les reserves per al futur sembla que no han quedat afectades.

Ciutats com París, Brussel·les, Niça o Berlín van registrar caigudes de turistes d’entre el 8 i el 15% i van necessitar mesos en recuperar les quotes habituals de clients. Els establiments hotelers van baixar les seves ocupacions però principalment van reduir el preu mig de les habitacions un 6% i el RevPar per sobre del 10% i en alguna ciutat per sobre del 15%.

En el cas de Barcelona l’aeroport no ha notat cap reacció als atemptats i les companyies aèries segueixen en quotes de viatgers tal i com tenien previst. Els hotels de la ciutat comtal i de Cambrils van percebre unes primeres cancel·lacions per als dies immediatament següents a l’atemptat però els dies posteriors els operadors han continuat la seva activitat de reserves al ritme habitual. A més el conseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha assegurat que “no hi hagut ni un sol govern del nostre entorn que hagi desaconsellat als seus ciutadans venir a Catalunya”.

Un punt positiu ha estat el retorn a la normalitat social diària tant de Barcelona com de Cambrils. Els serveis han funcionat correctament i els turistes han pogut continuar amb les seves vacances. Catalunya ha mantingut l’activitat turística i tots els seus recursos en funcionament, la qual cosa ha permès apaivagar un efecte negatiu sobre la demanda.

El segon punt positiu és que la demanada interna no modificarà el seu comportament malgrat els atemptats i això també permetrà minimitzar un possible descens de la demanda internacional.

I com a tercer punt a favor és que la temporada d’estiu estava sent molt positiva amb creixements superiors als 3%. Aquest percentatge actuarà com a coixí respecte a un descens provocat pels atemptats en les properes setmanes.

Notícies relacionades:
Atemptat terrorista en el cor turístic de Barcelona
Abatuts cinc terroristes a Cambrils
Les víctimes i ferits de l’atemptat a Barcelona són de 34 nacionalitats diferents

Articles relacionats

Back to top button