superior

Organismes / Política turística

El pressupost de l’Estat per al turisme, sota mínims

Els Pressuposts Generals de l’Estat per a l’any 2014 preveuen una aportació a la promoció turística de mínims històrics. La partida de turisme serà de 314 milions d’euros i Turespeña rebrà 69 milions d’euros. Per quart any consecutiu es retallen les dotacions de turisme.

L’organisme de promoció turística d’España no passa pel seu millor moment. A finals de setembre es coneixia la marxa del director general de Turespaña, Manuel Butler. Es desconeixen les causes de la renuncia o cessament. El Govern va nomenar per substituir-lo en el càrrec a Marta Blanco, una persona amb experiència a l’administració però desconeguda i sense experiència en el sector del turisme.

Amb la retallada de pressupost es posa de manifest una situació delicada per al sector. Per contrarestar-ho el Govern vol posar en marxa noves línies de finançament i préstecs per empreses que sumen 222 milions d’euros.

Pot cridar l’atenció del sector que al costat de la retalla el Govern, en la seva exposició de pressupostos, consideri el turisme una “aposta prioritària” i recordi que Espanya és el segon país en quant a ingressos per turisme internacional i el quart en número de turistes. Més encara quan afirma que l’activitat turística espanyola travessa una “pèrdua important de competitivitat”.

[HOME]

Back to top button