superior

Allotjament

Reobren un dels refugis més importants del Pirineu

Un dels refugis més coneguts del Pirineu català, el refugi de La Colomina, acaba de reobrir les portes després d’unes llargues obres d’adequació i millora.

El refugi és troba a la Vall Fosca, al Pallars Jussà, a una altitud de 2.395 metres i a la ribera de l’estany del mateix nom, en ple massís dels Encantats. El seu interès és degut a que és troba dins de la zona del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, hi passa una variant del GR transpirinenc i també la popular travessa dels Carros de Foc, per la qual cosa és molt demandat, tant a l’hivern com a l’estiu.

Sota la direcció arquitectònica de Josep Bunyesc, l’actuació s’ha dividit en dues fases. La primera va tenir lloc al mes d’octubre i consistí en preparar el terreny per engrandir el refugi. La segona fase va tenir lloc al mes de maig, quan les condicions meteorològiques van permetre les actuacions amb helicòpters, que van traslladar uns panells de fusta prefabricats.

El resultat final és que el refugi ha augmentat considerablement en comoditat i espai, tant pels usuaris com pels guardes, ja que s’ha ampliat el nombre de dutxes i lavabos, però també l’espai de cuina i de menjador.

El refugi de La Colomina va ser construït el 1917 i és coneixia amb el nom de Casa Keller, nom de l’enginyer suís que l’habitava i des d’on dirigí les obres hidroelèctriques de Fecsa a la Vall Fosca, essent la primera gran obra d’aquestes característiques de tot l’Estat. La companyia elèctrica (avui Endesa) va cedir el refugi a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que l’inaugurà com a tal el 1973. El 1985 la FEEC va fer una primera reforma, a la qual seguí una segona el 2011 i aquesta tercera realitzada entre 2016 i 2017.

Més informació al web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya

Articles relacionats

Back to top button