superior

AllotjamentEstudis

Tarragona augmenta els pisos turístics en més d’un 50% en un any

La ciutat de Tarragona ha viscut una proliferació d’apartaments turístics durant el 2017. Han crescut un 56% i ara el consistori vol analitzar el seu encaix en la ciutat.

Any rere any l’oferta d’apartaments s’ha anat incrementant progressivament en la capital tarraconense. Fins ara no ha suposat un problema, però l’ajuntament prepararà un inventari de tots els pisos de lloguer turístic existents per prevenir una situació com la que viu Barcelona.

Segons les dades publicades pel Diari de Tarragona ara fa un any, la ciutat comptava amb 456 apartaments registrats i en aquest moment en comptabilitza un total de 712. Des de l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre valoren aquesta dada com una bona notícia perquè posa de manifest que l’activitat s’està legalitzant i en actuar dins la legalitat, permet un major control d’aquesta oferta. El diari ha analitzat la distribució dels pisos en les diferents zones de la ciutat i ha desvelat que el barri del Serrallo, una de les àrees més turístiques de Tarragona, tan sols té inscrits en el registre 18 habitatges turístics. Aquesta és una de les dades que fan sospitar l’existència d’una borsa d’allotjament il·legal.

El creixement dels apartaments registrats pot estar vinculat a l’interès dels propietaris en posar-se al dia per evitar sancions. Molts ajuntaments ja està actuant sobre aquest fenomen i el risc de quedar fora de la legalitat pot haver animat a molts propietaris a normalitzar la situació.

Articles relacionats

Back to top button