Destinacions

Els Ports, a les Terres de l’Ebre, certificats com a Destinació de Natura i Muntanya en Família

8 municipis i 46 establiments situats a les Terres de l’Ebre en el massís dels Ports han rebut la certificació de destinació turística familiar perquè disposen d’una oferta turística adaptada a les famílies en l’especialitat de muntanya i natura.

El massís dels Ports és un espai natural declarat Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO al 2013. L’alt valor ecològic de la zona, sumat a la seva àmplia oferta de turisme actiu com senderisme, barranquisme, espeleologia, vies ferrades, passejos en bicicleta per la Via Verda de la Val de Zafán o descensos en caiac i visites en llagut pel riu Ebre han estat els elements que han permès al territori superar el procés de certificació.

Els municipis acreditats dins d’aquest segell són Arnes, Alfara de Carles, Horta de Sant Joan, La Sénia, Paüls, Prat de Comte, Roquetes i Tortosa. El prop de mig centenar d’establiments d’aquestes localitats que han estat avalats amb la certificació han estat 20 allotjaments turístics, 11 restaurants, 6 empreses d’oci i lleure, 2 equipaments culturals, 4 centres d’interpretació, 2 punts d’informació i una oficina de turisme. L’Agència Catalana de Turisme, que és l’organisme que acredita les destinacions ha afirmat que “aquest alt nombre d’adhesions demostra l’alt grau d’implicació del sector turístic de la zona, públic i privat, en aquest projecte”.

Amb aquesta nova incorporació del massís dels Ports, Catalunya compta amb 25 destinacions certificades com a Turisme Familiar: 19 amb el segell de Platja en Família i 6 amb el de Natura i Muntanya en Família. A més hi ha 3 destinacions més en procés de certificació.

Articles relacionats

Back to top button