superior

Destinacions

La Sagrada Família blindarà la seva seguretat

La principal icona turística de Barcelona, la Sagrada Família, reforçarà la seguretat després d’estar en el punt de mira de possibles atemptats terroristes. La policia ha donat indicacions en aquest sentit.

Construirà dos edificis destinats a augmentar els controls d’accés dels visitants que estaran llestos a finals d’any amb més arcs i escàners. A partir d’aquest moment canviaran els protocols de seguretat tot i que des dels atemptats de Barcelona i Cambrils la basílica ha intensificat els controls. Més encara després que es conegués que els terroristes tenien com a objectiu la pròpia Sagrada Família.

La veritat és que les obres per incrementar la seguretat es van iniciar fa nou mesos. Els dos edificis estaran situats a banda i banda de l’escalinata principal de la portalada del Naixement, a l’altura del carrer. Un edifici anirà destinat al control dels visitants individuals i el segon per als grups. Segons expliquen, el sistema serà similar a l’utilitzat en el Vaticà, un altre recinte religiós amb una afluència de visitants multitudinària.

També la policia ha augmentat la seva presència al voltant del temple. Fa poques setmanes van saltar les alarmes quan un control dels Mossos d’Esquadra va activar un operatiu per presumpta amenaça. Va evacuar el temple i acordonà els voltants fins comprovar que es tractava d’una falsa alarma. La Sagrada Família és un monument de rellevància mundial que el visiten anualment més de 4,5 milions persones.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button