superior

Fires i Congressos

Els creuers ja tenen un espai al SITC

El Saló del Turisme a Catalunya acull per primera vegada l’espai “Expocruceros” que reuneix l’oferta d’una dotzena de les navilieres més importants que operen al Mediterrani i a tot el món.

MSC Cruceros, Hurtigruten, Mundomar Cruceros, Ibero Cruceros, Royal Caribbean, Celebrity Cruises, Costa Cruceros, Happy Cruises (Quail Cruises), Viajes y Cruceros, Grimaldi Lines, Viajes El Corte Inglés, Pullmantour són les companyies participants enguany en aquest espai.

L’organització del SITC considera que aquest format turístic té especial sentit en un Saló que se celebra a la ciutat de Barcelona, ja que el seu port és líder a Europa en creuers i un dels més importants del món. Amb capacitat per acollir vuit creuers i 26.000 passatgers de manera simultània, té un trànsit anual que s’apropa als dos milions de creueristes, dels quals 600.000 són espanyols. Aquestes xifres demostren el bon funcionament d’aquest sector que ha crescut a un ritme del 20% anual des de 2005 i que, malgrat la desacceleració econòmica, continua mostrant un comportament positiu.

Félix González, director de “Cruceros & Destinos” i col•laborador en l’organització de l’espai, assenyala que “l’èxit d’aquest format turístic es deu al seu alt grau de competitivitat, perquè ofereix una relació qualitat/preu fantàstica respecte a un altre tipus de vacances “a terra”. En els darrers 10 anys -afegeix González- el nombre anual d’espanyols que han contractat un creuer per a les seves vacances ha estat creixent a ritmes per sobre del 20%, de tal manera que, si l’any 2000 parlàvem de 90.000 creueristes espanyols, al 2010 aquesta xifra se situarà al voltant dels 700.000 creuers venuts a Espanya”.

De l’informe anual de la CLIA (Cruise Line Industry Association) es desprèn que el 2009 hi va haver 13,4 milions de creueristes a tot el món, i el 2010 hi haurà 14,3, gairebé un milió de passatgers més. Així mateix, segons les darreres dades proporcionades per l’Europen Cruise Council, l’impacte generat pels creuers quant a economia induïda a Espanya el 2008 va ser de 1.078 milions d’euros i 22.397 llocs de treball.

Segons els experts, el sector dels creuers té encara molt marge de creixement com ho demostra que hi hagi nous vaixells encarregats a les drassanes fins a 2012. Es tracta de vaixells cada vegada més grans, amb més diversions a bord i serveis més innovadors, com simuladors de Formula1, simuladors de golf, cinema en 4 D, rocòdroms, pistes de patinatge sobre gel, restaurants asiàtics, de cuina d’autor o trattories italianes. Informació emesa pel SITC com a membre col•laborador.

Back to top button