superior

TT.OO. AA.VV.

Expedient a Correus per comercialitzar serveis turístics

La direcció general de Turisme de la Generalitat de Catalunya ha obert un expedient sancionador a Correus per comercialitzar serveis turístics, després que l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV) instés a Correus a retirar-los per creure que constituïa "intrusisme professional".

La Generalitat considera que Correus podria haver exercit activitats de mediació turística sense tenir l’habilitació necessària. Si queda provat que hi ha hagut infracció, la companyia serà sancionada, han confirmat fonts de l’administració catalana.

ACAV va denunciar davant la direcció general de Turisme al juny de 2008 l’acord de col•laboració signat entre Correus i Viatges Crisol per la recarrega i comercialització de targetes prepagament “Turcorreos”, una activitat que van considerar només poden oferir les agències de viatges.

Van assegurar que l’usuari, al recarregar la targeta a Correus, estava realitzant el pagament d’un servei turístic a una entitat que no té consideració d’agència de viatges, malgrat que la reserva posterior sí es faci en un d’aquests establiments.

Les agències de viatges catalanes van advertir que, a més, al tractar-se d’un ens públic, Correus portava a terme aquesta activitat utilitzant fons i mitjans públics, incorrent en una "competència deslleial cap a les agències de viatges".

El Govern català està ara estudiant les diligències prèvies que permetran saber la implicació de Viatges Crisol en el cas i si és necessari obrir un expedient sancionador a Correus o arxivar el cas. /Ag. EP

Back to top button