superior

Reportatges-antic

Europa té un pla per estimular el sector turístic

La Comissió Europea ha definit una nova estratègia d’estímul del sector amb mesures que permetin coordinar les vacances escolars per a ampliar la temporada vacacional o incrementar el nombre de visitants procedents de països en ràpid desenvolupament com Xina, Rússia o Brasil.

El pla turístic desenvolupat per la Comissió conté fins a 21 propostes destinades a augmentar el turisme. "La Comissió Europea vol explorar diverses vies per a insuflar nova vida a aquest sector fonamental", va declarar en conferència de premsa el Comissari d’Indústria i Emprenedoria, Antonio Tajani. Tot turista és benvingut, procedeixi de països exteriors o de l’interior de les pròpies fronteres europees. I és que el turisme genera més del 5% del PIB de la Unió Europea. El sector dóna ocupació a 9,7 milions de treballadors que representen el 5,2% de la mà d’obra.

Europa és la regió del món que rep més visitants: l’any passat cinc països de la UE es van situar entre les 10 destinacions principals. No obstant això, per a la Comissió la competència a la qual s’enfronta Europa és cada vegada major, sobretot des d’Àsia i Amèrica del Sud, i afegeix que “el sector pateix altres pressions com l’envelliment de la població i el canvi climàtic, a les quals se sumen importants fluctuacions estacionals”. L’any passat, la caiguda de l’economia va suposar que el nombre de turistes que van visitar Europa caigués un 6% en relació el 2008.

La Comissió proposa un segell europeu que doni reconeixement als serveis de qualitat. També pretén establir una carta que contingui criteris de turisme sostenible i premiar les destinacions que els respectin. També preveu fomentar l’ús de tecnologies, com els serveis centralitzats de reserves a través del telèfon mòbil.

Estònia adoptarà l’euro a partir del 1 de gener

Estònia ha rebut l’aprovació definitiva dels ministres d’economia per a adoptar la moneda comuna europea, després d’obtenir el suport del Parlament, el Banc Central Europeu i altres institucions de la UE. El país bàltic canviarà la corona per l’euro el pròxim 1 de gener, convertint-se en el dissetè integrant de l’eurozona. Amb aquesta mesura el país s’incorpora amb potència al circuit turístic tant des del punt de vista de mercat emissor com receptor. Estònia aportarà 1,2 milions d’habitants a l’eurozona, la població de la qual passarà a 330 milions de persones. Altres membres d’incorporació recent a l’euro són Eslovàquia (2009), Xipre i Malta (2008) i Eslovènia (2007).

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button