superior

Destinacions

Gesbisaura, nova marca turística a la comarca d’Osona

El Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura ha decidit crear una nova marca turística sota el nom de GesBisaura-boscos del Prepirineu.

Es pretén així posar en valor el paisatge únic del nord de la comarca d’Osona, on els boscos d’alzines i roures son els elements que més destaquen i son espais idonis per a realitzar activitats per a tot tipus de públic, especialment el familiar.

La marca engloba zones de gran valor, com el Castell de Montesquiu i el seu parc, que és un Espai d’Interès Natural; la Colònia Tèxtil Borgonyà (Bé Cultural d’Interès Nacional) o diferents esglésies i ermites romàniques. En el camp de les tradicions i festes populars, també destaquen actes com el Carnaval de Terra Endins, el Festus o el Festival de Cinema de Muntanya, que se celebren al municipi de Torelló.

El Consorci també ha editat un llibret amb els diferents atractius naturals i culturals dels diferents municipis, amb una agenda d’activitats, fires i festes remarcables. També hi ha serveis com allotjaments i restaurants. Finalment hi trobem un apartat sobre productes de la terra, ja que la gastronomia no podia deixar-se de banda a un territori amb més de 60 productors agroalimentaris i reconegudes fires del sector (fira de la nou, olla comuna, mercat de la Patata del Bufet d’Orís, fira del Tast, etc.).

Aquests mateixos continguts es troben també en el web www.turisme.gesbisaura.cat , que compta amb adaptació per a mòbils i que inclou diverses rutes, de diferent nivell.

La marca GesBisaura-boscos del Prepirineu s’estén entre els municipis de Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Santa Maria de Besora, Sora, Vidrà, Orís, Sant Vicenç de Torelló i Torelló. Entre els boscos, camps de conreu i prats de pastura hi ha un ric patrimoni conformat per pobles mil•lenaris, masies, ermites i castells, el més conegut dels quals és el de Montesquiu.

Les dues zones més rellevants de tot aquest territori on domina la Plana de Vic, són la Vall de Ges i El Bisaura, una subcomarca a cavall d’Osona i el Ripollès (es troba a 20 km de Vic i a 12 de Ripoll), que forma part de l’Espai d’Interès Natural de les serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt.

Per això,.La implicació del sector privat en la marca és tradueix en un marc de treball comú i en el programa El Parc a Taula, que ja funciona en d’altres parcs naturals de la Diputació de Barcelona.

[HOME]

Back to top button