Serveis

Creen un segell de turisme familiar per a l’oferta “kids friendly”

La Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN) està treballant en el distintiu de Turisme Familiar amb el qual es reconeixerà a empreses i destinacions turístiques que destaquin per tenir una oferta orientada al públic familiar. Aquest Segell serà un aval atorgat per la FEFN a aquells hotels, restaurants, establiments o emplaçaments d’oci i turisme que compleixin amb els seus requisits.

La Federació, conscient que el familiar és un segment de gran atractiu per al sector, vol analitzar instal•lacions i serveis per determinar que cobreixen les necessitats de les famílies en allotjament, alimentació i diversió. “El projecte sorgeix com a resposta a les demandes de les famílies en matèria d’oci i turisme” perquè “no sempre troba una oferta que s’adapti a les seves necessitats”, declaren des de FEFN. Concretament enumeren la falta d’oferta d’hotels amb habitacions dobles o triples, programa d’activitats per a totes les edats, menús familiars, cadires adaptades, entorn adequat per als nens, ens altres aspectes.

La 1ª fase de la iniciativa ja s’ha complementat i ha consistit en definir el sistema per determinar el compliment dels requeriments necessaris per cobrir les expectatives i necessitats del turisme familiar, amb un llistat de requisits i indicadors. Així s’han desenvolupat estàndards per a destinacions, allotjaments, cadenes hoteleres, restaurants, activitats culturals, d’oci i temps lliure (estacions d’esquí, prestadores de serveis a la natura), transport (creuers, rent a car, transport aeri, marítim i ferroviari), i agregadors turístics (turoperadors i agències de viatge). Ara inicien la 2ª fase amb el desenvolupament de 5 projectes pilot que serviran per ajustar el sistema i donar a conèixer l’aval al sector.

El Segell de Turisme Familiar de la FEFN vol contribuir a la localització dels millors llocs per gaudir de l’oci i el temps lliure en família. Aquesta associació compta amb 42.000 famílies associades al conjunt de l’Estat i el seu nou distintiu vol oferir-se al sector perquè li permeti diferenciar-se de la resta d’oferta, perquè realitzi accions de màrqueting turístic enfocades a les famílies i que d’alguna manera contribueixi a augmentar la competitivitat turística de les destinacions i empreses interessats en el segment familiar.

[HOME]

Articles relacionats

Back to top button