superior

DestinacionsEstudis

“Quina Barcelona coneixes tu?”, nova campanya de la DIBA per presentar les comarques de l’entorn de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha decidit endegar una campanya orientada al mercat domèstic per donar continuïtat a la campanya d’estiu promoguda per la Generalitat de Catalunya i les diputacions “Catalunya és casa teva”.

El lema escollit és “Quina Barcelona coneixes tu?” i presenta les comarques de l’entorn de Barcelona com una destinació propera, de qualitat i segura. S’ha preparat una campanya genèrica i una altre més específica destacant productes com l’enoturisme, la cultura, el turisme rural o el golf.

La campanya es pot seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #QuinaBarcelonaConeixes i en els perfils de @bcnmoltmes.

A més a més la campanya s’alinea amb l’Estratègia ZerO, que la Diputació de Barcelona va posar en marxa al mes d’abril i que ha inspirat les accions de màrqueting en aquest temps. L’objectiu és potenciar el turisme sostenible, responsable i de proximitat.
La iniciativa també vol donar suport a les pimes, microempreses i autònoms per mantenir la seva activitat turística i empresarial. Així l’Estratègia ZerO és també un espai web de teletreball adreçat a professionals turístics.

Els turistes espanyols pal·lien la davallada de pernoctacions de l’estiu a la província de Barcelona

La campanya també vol allargar la temporada turística, ja que els visitants domèstics han tingut una importància capital, representant un 75% del total de pernoctacions dels mesos de juliol i agost.
L’anunciada caiguda del turisme per la crisi de la COVID-19  ja te xifres. Segons les dades del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, a partir de les dades obtingudes de la plataforma electrònica per a la gestió d’informació, Tourism Data System, la caiguda del mercat estranger a la demarcació de Barcelona ha presentat una variació negativa considerable respecte a les dades de l’any passat. Els exemples més destacats són:

  • França: -71%
  • Estats Units i Canadà: -98%

Les xifres del Laboratori de Turisme també certifiquen l’atractiu de l’interior en un estiu marcat per la crisi i constaten que el turista català que ha triat allotjar-se en establiments de turisme rural ha crescut un 39,5% respecte al mateix període del 2019. Les comarques més beneficiades per aquesta tria han estat: Anoia, Bages, Moianès, Osona i Berguedà, llocs on també els càmpings han tingut una bona acceptació.

En conjunt, les pernoctacions en totes les tipologies d’allotjament de les destinacions de Barcelona durant juliol i agost han caigut un 2,5%.

El turista domèstic ha representat un 75% del total de pernoctacions durant els mesos de juliol i agost, quan l’any passat el pes representava “només” un 31%.

Vull veure el vídeo de la campanya

Articles relacionats

Back to top button