superior

Allotjament

Crit d’alerta dels hotelers de Barcelona, demanen un pla de rescat a fons perdut

Aquest estiu només ha obert un de cada quatre hotels de la ciutat de Barcelona. Els establiments que han obert entre juny i agost, uns 126 hotels, no han superat el 15% d’ocupació de mitjana.

La situació de pandèmia global els ha passat factura. Calculen que els mesos d’estiu han perdut uns 850 milions d’euros. El Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB) no creu que la situació del turisme a la capital catalana vagi a millor els propers mesos.

El president del GHB, Jordi Mestre, ha estat contundent: “Les previsions són nefastes, totes les ocupacions vinculades tant al turisme d’oci com al de congressos pràcticament fins a finals d’any són nul·les.”

El Gremi afirma que la situació és insostenible i reclama un pla de rescat a fons perdut al govern espanyol. Preveuen que molts dels hotels que han resistit l’estiu oberts ara tancaran degut a les previsions tan negatives.

Mestre diu que els hotelers no tenen més marge d’endeutament i ara la qüestió no va d’equilibrar comptes de resultats sinó de sobreviure i per això necessiten un pla de rescat de 500 milions d’euros.

Articles relacionats

Back to top button