superior

Transport

Un jutge bloqueja l’adquisició de Spirit Airlines per JetBlue

Són la sisena i setena aerolínies més importants dels Estats Units

La justícia federal dels Estats Units no permet a la companyia JetBlue que desemborsi els 3.500 milions de dòlars per provocar la fusió amb l’aerolínia de baix cost Spirit Airlines. L’administració Biden s’havia oposat a l’adquisició en considerar-la contrària a la competència i que perjudicava els ciutadans. La política de la Casa Blanca s’ha marcat com a prioritat impulsar la competència al sector de les aerolínies.

Les dues companyies sumen més del 10% del mercat nord-americà, ocupen la posició sisena i setena al rànquing de les aerolínies del país. Les quatre principals aerolínies dels EUA -United Airlines, American Airlines, Delta Air Lines i Southwest Airlines- controlen el 80% del mercat.

El president dels Estats Units, Joe Biden, s’ha expressat públicament a les xarxes socials sobre la decisió judicial: “La decisió d’avui és una victòria per als consumidors de tot el món que volen preus més baixos i més opcions”.

Per a Biden “el capitalisme sense competència no és capitalisme: és explotació” i afegeix que “la meva Administració seguirà lluitant per protegir els consumidors i fer complir les nostres lleis antimonopoli”.

Spirit Airlines és una companyia de tarifes molt baixes i la seva absorció podria provocar la desaparició d’aquest segment de mercat. Aquest és un dels arguments de la justícia per impedir la fusió de l’aerolínia.

Articles relacionats

Back to top button