superior

Destinacions

La Fórmula 1 se’n va a Madrid, Barcelona no llença la tovallola

La Generalitat de Catalunya diu que segueix negociant per renovar l’acord més enllà del 2026

Finalment s’ha confirmat que la ciutat de Madrid acollirà una prova del campionat mundial de Fórmula 1. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso, ha anunciat el que ja s’anava albirant: Madrid entra al calendari de la F1.

Tot i que el Govern català afirma que segueix mantenint negociacions amb els propietaris del circ mundial de la F1 la realitat és que no hi ha marge per a dos grans premis a Espanya. El Circuit de Barcelona-Catalunya a Montmeló, que acull la competició des del 1991, té garantit per contracte tres grans premis més, per a les edicions 2024, 2025 i 2026. A partir d’aquí els experts del negoci que mou Formula One World Championship Limited ho tenen clar: el circ marxarà amb tota seguretat del Circuit.

Espanya no podrà acollir dues proves

Negoci i espectacle, per aquest ordre, són les dues prioritats de Liberty Media propietària de la F1. Madrid els ofereix amb la seva proposta les dues coses: una gran quantitat de diners per portar-los i un circuit semiurbà pels voltants de la capital. Evidentment Espanya no és ni els Estats Units ni Itàlia per comptar amb diverses carreres en un calendari sobresaturat. Estats Units és un gegantí mercat objectiu per a la F1, per això les proves a Las Vegas, Austin i Miami. Per la seva banda, Itàlia és el bressol de Ferrari i també de Stefano Domenicali que ostenta la presidència de la F1. D’aquí els grans premis de Monza i d’Imola – Emilia Romagna, ciutat natal de Domenicali i territori de l’escuderia del Cavallino Rampante.

Isabel Díaz Ayuso – José Luis Martínez-Almeida

Ara tocarà a Madrid beneficiar-se de la projecció internacional d’aquest esdeveniment esportiu d’escala global. L’alcalde de la ciutat, José Luis Martínez-Almeida, ha declarat abans de la presentació pública que “és una grandíssima notícia per a Madrid que demostra la repercussió internacional que té la ciutat. Perquè Madrid és aquest lloc on cal estar, Madrid és aquest lloc on es dirigeixen les mirades al món.”

L´alcalde ha recordat que des del punt de vista econòmic “l’impacte és extraordinari amb un retorn d’aproximadament de 500 milions d’euros i de nombroses persones que vindran a conèixer les bondats de la ciutat.”

Madrid podria tenir lligat un Gran Premi de F1 per al 2025

Articles relacionats

Back to top button