superior

Estudis

La meitat dels cellers de Catalunya estan oberts als turistes

1.683 experiències d’enoturisme diferents

Dels més de 900 cellers que hi ha repartits pel territori català el 49% ofereix alguna activitat enoturística o com a mínim permet la visita als turistes.

Un estudi de WINE TRAVEL OBSERVER (WTO) ha comptat 918 cellers elaboradors actius a Catalunya dels quals la meitat són visitables. El que vol dir que anuncia visites a la seva pàgina web, xarxes socials o forma part dels cellers visitables de la Ruta del Vi. Els 451 cellers localitazats que són visitables han ofert 1.683 experiències d’enoturisme diferents durant el 2023.

Els cellers són claus en l’oferta d’enoturisme i estan repartits per tot Catalunya. Però segons WTO l’enoturisme no s’acaba en el celler, a partir d’aquí “els territoris es nodreixen d’altres actors importants, com els restaurants, els allotjaments, els bars de vins, les botigues de vins, els espais d’interès (com museus del vi o centre d’interpretació), i els serveis turístics.”

WTO és un projecte ideat l’Escola d’Enoturisme de Catalunya que busca aportar valor a l’activitat enològica i turística. Per aquest Observatori, per fer enoturisme cal fixar-se en les zones vinícoles tradicionals que estan marcades per la influència dels mapes de les Denominacions d’Origen. Tot i això, “cada vegada hi ha més cellers fora de DO que cultiven vins i ofereixen visites en noves zones”, diu WTO.

Articles relacionats

Back to top button