superior

EstudisReportatges

Una Setmana Santa condicionada pels meteoròlegs

Les previsions turístiques de Setmana Santa estan subjectes a les prediccions meteorològiques de la televisió. Unes previsions adverses enfonsen les reserves en el mercat de proximitat.

Fa temps que els empresaris turístics demanen als serveis meteorològics que vigilin a l’hora de fer  prediccions de pluja i neu per l’impacte que tenen sobre l’activitat. La força d’aquestes informacions condicionen el comportament dels turistes provocant anul·lacions, escurçant dies o desviant flux cap a altres destinacions.

El Pirineu espera obtenir els millors resultats de Setmana Santa dels últims anys. Però cal recordar que la Federació d’Hosteleria de Lleida va xifrar en un 50% les anul·lacions de reserves a les comarques de muntanya durant el darrer cap de setmana del mes de febrer que anunciava temporal de neu. En el cas de Catalunya tant el sector empresarial privat com alguns municipis han volgut traslladar als mitjans de comunicació audiovisuals públics la seva queixa per les informacions meteorològiques traslladades a la població atès que influeixen en les decisions sobre els moviments turístics.

Segons el sector de l’allotjament i les activitats, la Setmana Santa es nodreix principalment de turistes interns de proximitat que realitzen les seves reserves en l’últim moment. El temps és determinant per aconseguir una alta o baixa ocupació.

Un factor afegit a aquesta Setmana Santa és que ha arribat molt aviat. Finals del mes de març és més propici a destinacions d’interior que de la costa.

Els allotjaments turístics catalans esperen superar l’ocupació de l’any passat. Les millors previsions són per a Lleida beneficiada per les últimes nevades i la coincidència amb l’inici de la temporada d’esports d’aventura. Per la seva banda, la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona destaca que les dates faran que molts establiments d’allotjament turístic del litoral gironí encara no obrin perquè no és el seu inici de temporada.

Segons TripAdvisor més de la meitat dels espanyols té previst viatjar aquesta Setmana i més del 70% ho farà a alguna destinació del país, entre el 20 i el 25% ho farà a l’estranger. L’enquesta d’aquest portal de viatges també assenyala que el 25% dels espanyols incrementaran el seu pressupost per Setmana Santa front el 13% que diu que gastarà menys. La resta declara que mantindrà la mateixa despesa que altres anys.

La reactivació del consum ha provocat un augment de les reserves per a Setmana Santa d’un 7% respecte a 2015, segons les agències de viatges. Les agències tenen la sensació que existeix una bonança econòmica que repercuteix en un augment de la venda de productes de millor qualitat.

Les destinacions preferides de l’Estat durant aquestes festes són Andalusia, Catalunya, Madrid, les Illes Canàries i Balears. Pel que fa a l’estranger les agencies destaquen les destinacions urbanes com París, Londres, Berlín i Roma.

Articles relacionats

Back to top button