superior

Aeri

Capital públic i privat català podria controlar Spanair

Turisme de Barcelona i Catalana d’Iniciatives han arribat a un principi d’acord amb Scandinavian Airlines (SAS), propietària d’Spanair, per a incorporar-se com accionistes majoritaris en l’aerolínia. De materialitzar-se la notícia, l’aeroport del Prat tindria una oportunitat sòlida per potenciar els vols internacionals.

La venda d’Spanair s’ha convertit en un autèntic culebrot i després de tot el succeït fins a la data sembla arriscat donar per definitiva aquesta operació. Les parts s’han fixat com a límit per signar l’acord el pròxim 31 de gener de 2009.

Inicialment els inversors catalans adquiririen un 25% del capital però amb la vocació d’arribar fins al 80% de la companyia. L’operació pot ajudar a aconseguir un autèntic aeroport internacional per a Barcelona. Una oportunitat que haurà de conjugar-se amb la realitat del mercat aeronàutic actual.

Tant Turisme de Barcelona com la societat de capital risc, Catalana d’Iniciatives conten amb capital mixt públic i privat. La presidència de la junta general d’accionistes de Catalana d’Iniciatives s’alterna entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. Actualment les administracions sumen poc més d’una quarta part del capital mentre que el sector privat se situa per sobre del 70%. Alguns accionistes privats de Catalana d’Iniciatives són La Caixa, Caixa Catalunya, Banc Sabadell, Santander, BBVA, Caja de Ahorros del Mediterráneo, Gas Natural, Agbar, Agrolimen, Grupo Planeta, Telefónica, Repsol, Catalana Occidente, Dragados, Esteve, Endesa o la Corporación Empresarial Once.

Back to top button