superior

Reportatges

Canvis, dimissions i vacants: moviments polítics al turisme

El fiasco de Renfe, la marxa de la Ministra de Turisme, la direcció vacant de Turisme de Barcelona són alguns dels exemples de cadires sacsejades per interessos polítics davant de les eleccions municipals del maig.

La Ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha pujat el llistó dels càrrecs que assumeixen responsabilitats pel desastre dels trens que no donaven les mides dels túnels de la xarxa viària cantàbrica. Ha ofert als presidents d’Astúries, Adrián Barbón, i Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, els caps del president de Renfe i de la secretària d’Estat.

Isaías Táboas, president de Renfe i Isabel Pardo de Vera, secretària d’Estat de Transports, han cessat donant pas als nomenaments gairebé automàtics de Raül Blanco, exsecretari general d’Indústria, per presidir Renfe, i David Lucas, secretari d’Habitatge, per a la Secretaria d’Estat de Transports.

A aquests moviments al govern d’Espanya cal sumar-hi la recent marxa de Fernando Valdés com a secretari d’Estat de Turisme que va ser substituït per Rosana Morillo, i la més significativa serà la propera dimissió de la Ministra de Turisme, Reyes Maroto, que és la candidata a l’alcaldia de Madrid. Aquesta futura marxa pot comportar encara més canvis.

I és que les tensions polítiques s’accentuen a mesura que els comicis s’acosten. Els polítics intenten marcar perfil i no fer passos en fals. En aquesta línia també s’ha mogut Turisme de Barcelona que va cessar al setembre Marian Muro com a directora general i després d’iniciar un procés de selecció ha anunciat que el posposa fins qui passin les eleccions municipals.

No és bona notícia per al sector que l’important gestió de l’organisme turístic de Barcelona quedi suspesa per interessos polítics. Eduard Torres, actual president del consorci, assumirà provisionalment la posició directiva. Entre la marxa de Muro fins al nomenament de la persona que la substitueixi podria passar un any.

Articles relacionats

Back to top button