superior

Formació

La Diputació de Barcelona liderarà la Community4Tourism fins al 2029

La Gerència de Serveis de Turisme és qui s’ocuparà de la nova Comunitat Temàtica de Turisme Sostenible del programa Interreg Euro-MED

Durant les jornades de llançament d’aquest programa, que van tenir lloc a Marsella a finals de gener, es va formalitzar el lideratge de la Diputació de Barcelona, que gestionarà directament 843.000 euros del total de 5 milions per a set anys amb què compta el projecte.

La nova Comunitat Temàtica de Turisme Sostenible del programa Interreg Euro-MED és coneguda amb el nom de Community4Tourism i compta amb altres set socis, entitats i organismes de la Mediterrània:

  • Universitat de Tessàlia (Grècia)
  • Euroregió Adriàtica Iònica (Croàcia)
  • Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes (França)
  • Xarxa NECSTouR (Bèlgica)
  • Xarxa d’Universitats del Mediterrani (Itàlia)
  • Plan Bleu (França)
  • Universitat de Tirana (Albània)
Jornades de llançament del programa europeu de cooperació mediterrània Interreg Euro-MED, celebrades a Marsella. FOTO: Diputació de Barcelona

El programa finança una millor governança en la cooperació territorial al Mediterrani, amb un focus important en qüestions com el clima i el medi ambient, promovent un Mediterrani més verd i intel·ligent. D’alguna manera és una continuïtat de l’anterior programa Interreg MED 2014-2020, que ja va comptar amb la Diputació de Barcelona per liderar la Comunitat de Turisme Sostenible. Gràcies a ell es van assolir els nous reptes del turisme a la Mediterrània, com ara el Pacte Verd Europeu, els ODS de les Nacions Unides o l’Agenda Territorial Europea 2030.

Teniu més informació sobre el tema en aquesta notícia publicada a Comunicatur amb motiu de la Convenció de Turisme Sostenible del Mediterrani celebrada a l’hotel Alimara de Barcelona.
També teniu més informació al WEB Interreg MED.

El programa Interreg Euro-MED congrega unes dues-centes organitzacions actives en tretze països europeus i agrupa una trentena de projectes de cooperació territorial.

Per la seva banda, la Community4Tourism desenvolupa dues activitats principals:
– Creació de la plataforma Join the Med (un pol de coneixement i capacitació que recollirà projectes d’interès per al sector turístic).

– Creació de quatre clústers temàtics orientats als quatre objectius del programa: innovació, economia circular, canvi climàtic i protecció de la biodiversitat.

La idea és generar diàleg entre projectes, institucions i agents del Mediterrani per generar una massa crítica d’agents que puguin col·laborar en els reptes del sector turístic, als quals se’ls oferirà informació, eines i coneixements de qualitat.
Finalment, la comunitat també serà la interlocutora per definir les polítiques turístiques i per aplicar els fons europeus per al turisme al Mediterrani.

Més informació: AQUÍ.

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button