superior

Estudis

Santiago de Compostel·la també tindrà una taxa turística

L'impost seria d’entre 1,80 i 3 euros per persona i nit

L’Ajuntament de Santiago de Compostel·la ha acordat amb la Xunta de Galícia implantar una taxa a les pernoctacions turístiques. L’alcalde s’ha reunit amb el president autonòmic per fer els passos necessaris perquè l’impost sigui una realitat.

La Xunta ha obert la porta a negociar-ho. “Si és una proposta raonable no direm que no a considerar-la”, ha manifestat el president de la Xunta. La ciutat ara comença a treballar el projecte detallat de taxa per a Santiago que presentarà al mes de març. Si aquesta proposta en profunditat convenç el Govern gallec, aquest la tramitarà a través d’un avantprojecte de llei al Parlament de Galícia per aprovar-la.

President de la Xunta, Alfonso Rueda, alcalde de Santiago de Compostela, Xosé Sánchez Bugallo

Si la taxa turística de Santiago de Compostel·la tira endavant el Parlament donarà llum verda perquè cada ajuntament estableixi de manera voluntària un impost turístic. Aquesta taxa no seria obligatòria i no afectaria els municipis que no vulguin posar-la en pràctica.

La recaptació de l’impost de Santiago anirà destinada a aspectes vinculats al turisme com la conservació de patrimoni o la neteja de la ciutat. Segons fonts municipals, l’import de la taxa seria d’entre 1,80 i 3 euros per pernoctació.

El Govern de Galícia ha recordat que fins ara només l’Ajuntament de Santiago de Compostel·la ha mostrat el seu interès per comptar amb una taxa turística.

Articles relacionats

Back to top button