superior

abajo

Estudis

Barcelona treu pit amb la gestió de la taxa turística

En quatre anys, l’impost al turisme ha suposat 54 milions d’euros a la ciutat

Abans de les eleccions municipals l’Ajuntament Barcelona ha passat comptes de l’impost turístic. Ha aprovat destinar 5,5 milions d’euros de la recaptació a desenvolupar 39 projectes per fomentar activitats culturals, descentralitzar els turistes a la ciutat i fer promoció internacional.

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha estat l’encarregat de d’explicar com han invertit els recursos. En el darrer mandat municipal l’Ajuntament ha gestionat més de 54 milions procedents de l’impost d’estades en establiments turístics (IEET) i ha posat en marxa un recàrrec municipal. Aquest recàrrec aportarà per a 2023 uns ingressos addicionals de 52 milions d’euros. Aquests diners del recàrrec no tenen la condició de finalistes com la té la resta de l’IEET i per tant no s’han de dedicar al turisme.

La taxa turística de Catalunya és va crear l’any 2012. Amb aquest impost, segons explica el consistori a barceloní, han finançat prop de 400 projectes a la ciutat. El sector hoteler reclamava a nivell general que l’administració expliqués a que es destinen els diners que recapten els establiments. Demanaven transparència en l’acció publica.

Es poden consultat tots els projectes, barri a barri, en aquest document.

Articles relacionats

Back to top button