superior

Transport

Com passar de 55 milions a 70 milions de passatgers

L’Aeroport de Barcelona s’acosta a la saturació i Aena estudia com augmentar la capacitat de la infraestructura per assumir fins a 70 milions de viatgers cada any.

La intenció d’Aena és allargar la tercera pista uns 500 metres per dotar de més operativa al Prat. D’aquesta manera la capacitat de l’aeroport podria incrementar-se considerablement. Actualment es troba molt a prop del col·lapse, però qualsevol alternativa que passi per assumir més vols a Barcelona xoca amb els interessos dels municipis de l’àrea d’influència per l’afectació ambiental i acústica.

L’Ajuntament de Barcelona, com vam informar a Comunicatur, demana disminuir la contaminació que produeixen els avions i proposa eliminar connexions aèries que ja tenen alternativa ferroviària.

En qualsevol cas, Aena ja té redactat el projecte de terminal satèl·lit que ha d’estar construïda a finals de 2026. L’aeroport de Barcelona ha tancat l’any amb 52,7 milions de passatgers quan el seu límit operatiu està en els 55 milions. Si aquest 2020 continua creixent el nombre de passatgers al mateix ritme que el 2019, el 5%, es superarà la xifra del col·lapse.

Aena, treballa en la línia que marca el seu Pla Director per a Barcelona, que preveu 70 milions de passatgers els propers anys. A més d’aquests càlculs, existeix un estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona que situa en 90 milions els viatgers de El Prat l’any 2030.

Per corroborar l’evolució ascendent de passatgers només cal veure les dades del mes de gener d’aquest any. El Prat segueix a l’alça, els passatgers han augmentat un 3,7%.

Articles relacionats

Back to top button