superior

abajo

Destinacions

Nous reptes de les Viles Termals

Ampliar els membres del Consorci, enfortir la col•laboració amb l’Associació Balneària i la Generalitat de Catalunya, inventariar els recursos de les viles termals, dissenyar una ruta de les viles termals i crear un club d’usuaris del termalisme són els propòsits que es marquen les Viles Termals de cara l’any 2012.

Els membres del Consorci de Viles Termals de Catalunya han fet balanç de la feina feta on destaquen, entre d’altres accions, la creació del Pla de Comunicació i Desenvolupament amb la creació de la marca “Viles Termals Catalanes. Terra i Aigua”; l’elaboració d’un banc d’imatges, un reportatge i un vídeo promocional; l’edició de fullets; i la posada en marxa del web www.catalunyatermal.cat, en sis idiomes.

La presència als esdeveniments sectorials de referència, la voluntat d’interlocució amb administracions i altres agents vinculats al sector i la participació en projectes internacionals, com ara SOWELL, en el marc del projecte Calipso per desenvolupar el turisme social en el sector termal han estat d’altres elements que palesen la intensa tasca duta a terme pel consorci.

El proper mes de setembre es compliran tres anys de la constitució del Consorci de Viles Termals de Catalunya fornat per Benifallet, Caldes d’Estrac, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, el Vendrell, la Garriga, Sant Climent Sescebes, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners.

Postgrau en termalisme i hidroteràpia

Les viles termals catalanes col•laboren amb la Fundació Martí l´Humà i la Universitat de Vic per impulsar el primer postgrau en termalisme i hidroteràpia a Catalunya que s’iniciarà el proper novembre.

Els objectius del curs són contribuir a la formació i professionalització del sector proporcionant als alumnes coneixements, eines i habilitats per al desenvolupament de la seva activitat professional en el balneari o centre de salut termal.

El Pla d’Estudis se centra en sis mòduls sobre termalisme, salut i gestió. A més, s’inclouen pràctiques en centres termals i un projecte final. S’estructura en dos itineraris, un per a fisioterapeutes i l’altre, per a d’altres professionals de la salut.

Back to top button